S: Sıra senet basımı yapılması.
C: İlgili senet bordrosunda yazdırma yapılırken csn_sirasen.edf dizayn dosyası kullanılır.
S: Portföy numarasının otomatik belirlenmesi.
C: Çek/Senet modülünde Servis/Sabit Tanımlar/Ev no tanımlarına girilir.İlgili pozisyonun baslangıç numarası belirlenir.
S: Çek / Senet bordrosu dökümü sırasında 2 NUMARALI HATA OLUSMUSTUR mesajı gelmesi.
C: İlgili dizayn dosyası not defteri yardımıyla açılır sekilde dikdörtgen içerisine alınmıs olan baslıkla içindeki değerler 0 a esitlenir.
S: Çek/Senet Modülü Çek Çıkıs ekranında iken Portföy No sahasında butona basıldığında ekrana portföydeki çekler listelenmektedir. Gelen çek listesi ekranında üzerinde bulunduğumuz çekin bugün itibari ile kaç günlük olduğunun görülmesi
C: Çek listesinin geldiği liste ekranında mevcut olan bağlantı ekranlarına yazılacak olan bir SQL sorgusu ile üzerinde bulunduğunuz çekin bugün itibari ile kaç günlük olduğu görülebilir.
Bağlantı1 ekranına yazılacak olan sorgu :
SELECT CSKPORTFOYNO’PORTFOY NO’,CSKVADETAR’VADE
TARİHİ’,CSKSONHARPOZKOD’POZİSYON’,
DATEDIFF(day, getdate(),CSKVADETAR) ‘ÇEK KAÇ GÜNLÜK’
FROM CSNKART
WHERE CSKPORTFOYNO= : CSKPORTFOYNO AND CSKCSTIP=1
S: Çek/Senet modülünde çek çıkıs bordrosunu kayıt ettiğimiz zaman muhasebe bağlantısında 101 nolu hesap kodu çalısıyor, bunun yerine bu hesabın alt seviyesinin çalısmasının sağlanması
C:Çek/Senet modülünde Servis/ Sabit Tanımlar/ Pozisyon Tanımları/ Çek Pozisyon Tanımları seçilir. Gelen ekrandan Çıkıs Bordro Fisi seçilir ve ciro kısmına hangi alt hesap çalısacaksa yazılıp kayıt edilir.
S: Çek girisinde vade tarihinin islem tarihinden önce girildiğinde programın uyarı vermesinin sağlanması
C: Sirket bilgileri modülü, Servis İslemleri/ Sabit Tanımlar/ Parametreler/Genel Parametreler/Çek-Senet Genel Parametreleri ekranında Vade tarihi kontrolü: 2- Sor seçilir ve kayıt edilir.